НОВА СЕРИЈА ИЗРАЕЛСКИХ ТЕНКОВА SABRAH СТИГЛА НА ФИЛИПИНЕ

На друштвеним мрежама освануле су фотографије истовара нове серије оклопних возила ASCOD 2, која је стигла на Филипине. Испоручено је укупно девет јединица опреме, од којих осам припада модификацији лаког тенка, ознаке Sabrah.

Пренос возила се врши у оквиру посла закљученог између израелске компаније Elbit Systems и филипинског Министарства одбране. Укупна вредност споразума из јануара 2021. године је 172 милиона долара и очекује се да ће се затворити ове године. Сви тенкови Sabrah намењени су јединој оклопној дивизији на Филипинима.

принтскрин јутјуб

Sabrah је базиран на европским оклопним возилима ASCOD и Pandur 2. Лаки тенк масе 30 тона је модуларног дизајна. Главно наоружање је топ калибра 105 мм који се налази у куполи са посадом. Sabrah је позициониран као возило које има оптималну комбинацију маневарске способности и ватрене моћи. Тенк је опремљен куполом са пуним електричним погоном, системом за управљање борбом TORCH-X компаније Elbit Systems, оптичко-електронском станицом и системом за управљање ватром.

Ниво заштите возила, одговара четвртом нивоу стандарда STANAG 4569, односно, посебно је гарантовано “преживљавање” тенка када се пројектил калибра 155 мм детонира на удаљености од 25 м.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *