C-17 GLOBMASTER МАСОВНО ПРЕБАЦУЈУ РАКЕТНЕ СИСТЕМЕ ПАТРИОТ НА БЛИСКИ ИСТОК: 9 ЛЕТЕЛИЦА СЛЕТЕЛО У ЈОРДАН!

Војска Сједињених Америчких Држава наставља да и даље допрема на Блиски исток војну оппрему, а судећи према апликацији Флајт радар за протекла 24 часа забележио је прелет чак девет великих транспортних авиона C-17 Globemaster.

Како се види већина полетања транспортних C-17 Globemaster била је из база Форт Сил и Форт Либерти где се налазе Противракетни системи Патриот ПАЦ-3/3М.

Најмање 9 транспортних авиона C-17 Globemaster слетело је у ваздухопловну базу Мувафак Салти у Јордану.

Оно што је интересантно у блискоисточној тренутној шаховској игри јесте што је јурдански краљ Абдулах Други, оштро критикова Израел због жестоког бомбардовања Газе и масовног страдања цивила дао је пристанак САД за размештање борбених авиона и ПВО, односно Противракетних система Патриот.

У питању је 12 батерија ових противракетних система који ће бити распоређени по хитном поступку у зони Блиског истока (Саудијска Арабија, Кувајт, Ирак, Катар, Уједињени Арапски Емирати).

Такође на простору Блиског истока биће распоређено и 900 припадника ових ракетних батерија.

Иначе рута лета ових транспортних авиона је веома занимљива јер иду преко Велике Британије, Рамштајна и даље преко Аустрије, Мађарске, Србије, Грчке и ту се рачвају на два крака. Један крак иде преко Турске за Ирак, Кувајт, Катар, а други преко Медитерана и Црвеног мора према Саудијској Арабији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *