ОВАКО ИЗГЛЕДА ЛЕТ ИНТЕРКОНТИНЕТАЛНЕ РАКЕТЕ ЈАРС ИЗНАД АРХАНГЕЛСКА: РУСИЈА ИЗВЕЛА ВЕЖБУ МАСОВНЕ НУКЛЕАРНЕ ОДМАЗДЕ! ВИДЕО

Снаге за стратешко одвраћање армије Руске Федерације извеле су под командом руског председника Владимира Путина војну вежбу масовног нуклеарне одмазде.

Начелник Генералштаба је известио о процедури одржавања војне вежбе. Он је напоменуо да су у вежбама били укључени стратешки мобилни ракетни систем Стратешких ракетних снага „Јарс“, стратешка ракетна подморница Северне флоте „Тула“, као и два стратешка носача ракета дугог домета Ту-95МС.


Према Кремљу, током обуке одржано је практично лансирања балистичких и крстарећих ракета: сСа космодрома Плесецк на полигону Кура на Камчатки лансирана је интерконтинентална балистичка ракета комплекса Јарс; балистичка ракета Синева је лансирана из Баренцовог мора са стратешке ракетне подморнице на нуклеарни погон Тула;
Авиони дугог домета Ту-95МС лансирали су ракете из ваздуха.


Поред тога, током вежби проверавали су ниво обучености органа војног командовања и руковођења, вештине руковођења, као и оперативног особља у организовању командовања и руковођења потчињеним трупама. Кремљ је нагласио да су сви планирани задаци у потпуности завршени.

Претходна обука стратешких снага под руководством председника одржана је 26.10.2022. Тада су извршена и практична лансирања балистичких и крстарећих ракета.

Поред тога, сличне вежбе одржане су у фебруару прошле године. Како је истакнуто у Министарству одбране, догађај је планиран да се провери спремност органа војног командовања и управљања, борбених лансирних посада, посада ратних бродова и стратешких носача ракета за извршавање постављених задатака, као и поузданости наоружања стратешког нуклеарног наоружања. и ненуклеарне силе. У маневрима су учествовале снаге и средства Ваздушно-космичких снага, трупе Јужног војног округа, Стратешких ракетних снага , Северне и Црноморске флоте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *