OДЛОЖЕНО СЛАЊЕ ДРУГЕ УДАРНЕ ГРУПЕ НОСАЧА АВИОНА АМЕРИЧКЕ МОРНАРИЦЕ ПРЕМА МЕДИТЕРАНУ!

Распоређивање Ударне групе носача 2 УГН-а коју предводни носач авиона на нукеларни погон USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) класе Нимиц је одложено.

Како је наведено група више бродова требала је у суботу 14. октобра 2023. исплови из базе Норфолк према источном Медитерану где се тренутно налази већ један носач авиона на нуклеарни погон USS Gerald R. Ford (CVN-78).

Ударну групу носача авиона УГНА -2 предводи нукеларни носач авиона USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) класе Нимиц кога би требало да прате ракетна крстарица класе Тајкондерога USS Philippine Sea (CG-58), три ракетна разарача класе Арли Бурк USS Laboon (DDG-58), USS Mason (DDG-87) и USS Gravely (DDG-107).

Иначе 4 површинска брода који су део ударне групе већ су напустила своје матичне луке на Флориди и Вирџинији, али је размештање целе групе одложено због неспремности носача авиона USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) који је још увек Портсиде у Норфолку.

Из Норфолка је саопштено да је испловљавање за Медитеран одложено како би се „повећала спремност бродова за постизање врхунске борбене ефикасности“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *