ТОТАЛНИ ДЕБАКЛ ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ: ИСПЛИВАО СНИМАК ЗАРОБЉЕНИХ ТЕНКОВА МЕРКАВА И НАМЕРА! ОПШТА ПЉАЧКА

Једном речју дебакл. Овако би најпростије могли да опишемо оно што се догађа у Израелу, када испливавају на површину снимци на којима се види сва израелска катастрофа која је задесила државу за коју се до јутрос тврдило да има најмоћнију војску на свету.

Оно што је уследило доказало је оно о чему се увелико причало још од 2011. године да Израел има војску само на папиру. Оно што се тренутно дешава око Газе нико није могао да предвиди или је могао али није реаговао.

За сада оно што се зна да су оклопне јединице израелске војске до сада у сукобима изгубили две Меркаве верзије Мк4 и заробљено је чак 8 тенкова који чине кичму израелске војске.

Осим тенкова заробљено је усдећи према снимцима и 6 тешких оклопних транспортера Намер (дериват тенка Меркава). Такође на једном снимку видљиво је да је бригада Ал Кудс заробила и једну Меркаву Мк3 Баз.

Судећи према снимцима очито је да је израелска војска на југу, на најкритичнијем сектору земље доживела тотални колапс и пораз од добро уиграних јединица Хамаса које су рано јутрос кренуле у напад.

За сада се не зна судбина тих тенкова, али на снимцима који се појављују се види масовна пљачка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *