РУСКИ МИРОВЊАЦИ ЕВАКУИСАЛИ ВИШЕ ОД 250 ЦИВИЛА НАСТРАДАЛИХ У ЕКСПЛОЗИЈИ У НАГОРНО КАРАБАХУ

Нагорно Карабах је недавно привукао пажњу целог света у светлу недавних догађаја. Према писању медија, Јермени масовно напуштају регион. Још једна несрећа у овим условима била је недавна експлозија складишта горива у близини главног града Нагорно Карабаха, Степанакерта, која је, према неким изворима, однела животе око 70 људи. Многи су повређени у овој експлозији.

У помоћ настрадалима притекли су мировњаци из руског мировног контингента који се налази у региону. Према руском Министарству одбране, руски хеликоптери су извели ваздушну санитетску евакуацију цивила из Карабаха повређених у експлозији.

Одељење је навело да је обављено више од 40 летова и да је евакуисано скоро 260 људи. Поред тога, војни лекари санитетског одреда специјалне намене руског мировног контингента такође су евакуисали пацијенте здравственог центра Степанакерт којима је била потребна квалификована медицинска помоћ.

“Руски мировни контингент наставља да извршава задатке на територији Нагорно Карабаха”, саопштило је Министарство одбране Русије.

Такође се наводи да су руске мировне снаге организовале смештај, храну и медицинску негу за више од 500 цивила који још нису у могућности да се врате својим кућама.

У међувремену, појавиле су се информације да ће ентитет под називом Република Нагорно Карабах правно нестати до краја године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *