РУСКИ ЕКСПЕРТИ СЕ НЕ СЛАЖУ ОКО УПОТРЕБЕ КИНЖАЛА С АВИОНА СУ-34

Ловци-бомбардери Су-34 су сасвим погодни за употребу хиперсоничних ракета „Кинжал“ у зони борбених дејстава. О томе је говорио дописни члан Академије војних наука, експерт Александар Бартош.

Раније је главни носилац таквог наоружања био пресретач МиГ-31К, који ефикасно обавља задатке борбе против непријатељских авиона. Међутим, због малог броја ових летелица, одлучено је и да се за употребу „Кинжала” употреби Су-34, који је првобитно пројектован за уништавање копнених циљева.

“Све ово чини Су-34 перспективном платформом за употребу „Кинжала”. Сада је могуће предвидети чешће нападе хиперсоничним оружјем на објекте Оружаних снага Украјине у зони фронта”, наводи Бартош за часопис  ВЗГЛЯД.

Дана 4. септембра, извор у руском министарству одбране потврдио је прву употребу Кинжала са Су-34 током сукоба. Посада авиона предложена је за државне награде.

Међутим, војни стручњак и аутор Телеграм канала Fighterbomber веома је критичан према употреби „Кинжала” са фронтовског бомбардера Су-34.

“Заиста, пре пар дана, Су-34 је заденуо најновије оружје за појас, али не знам какве везе има „Кинжал“ с тим. Генерално, промените реч “Кинжал” у друго име, и биће у реду”, наводи блогер.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *