КОРДИНИСАНИ УКРАЈИНСКИ НАПАД ДОРОНОВИМА НА РУСИЈУ: ШЕСТ ОБЛАСТИ НА УДАРУ! РУСИ ИЗВРШИЛИ ОДМАЗДУ ПО КИЈЕВУ!

Украјина је касно синоћ и рано јутрос извела коориднисани напад дроновима на чак шесто области у Русији. Русија је одговорила у знак одмазде крстарећим ракетама Х-101 и Х-555 са стратеших бомбардера по престоници Кијеву.ж

Све је почело у касне сате око поноћи по Московском времену када су у три таласа 21 дрон један за другим јурнули према Пскову. Граду на крајњем северозападу Русије неких 60 км од границе са Естонијом и више од 600 км од границе са Украјином.

Упркос активирању ПВО у нападу на локални војни аеродром оштећена су четири тешка транспортна авиона Иљушин ИЛ-76.

Напада дроновима било је и у Московској, Орловској, Калушкој, Брјанској и на Криму, што указује да је у питању коориднисана операција.

Већ су се појавиле непроверене информације да је у питању била операција украјинске војне обавештајне службе ГУР и британске спољне обавештајне службе и да је за напад искориштена трећа земља.

Одакле је дошао напад на Псков?

То питање је одмах је постављено док је трајала битка за Међународни аеродром Принцеза Олга где су били паркирани тешки транспортни авиони Иљушин ИЛ-76 који припадају  334. берлинском црвенозаставном војно-транспортном пуку, који се користе за превоз 76. ваздушно десантне Псковксе падобранске дивизије.

Оно што је занимљиво јесте да је Естонија одмах пала на ум када се споменe овај напад јер је удаљена неких 60 км од Пскова, али и у оптицају је и неминеована трећа држава. Иначе Естонија даје блиску политичку и војну помоћ Украјини у рат, али је и чланица НАТО. На руским телеграм каналима се већ увелико спомиње и потреба за одмаздом, ако се утврди да су дронови долетели из неке од чланица НАТО.

“Од границе територија које контролише режим Зеленског до места напада – 800 километара. Удаљеност од Пскова до границе са Летонијом је 65 километара, а до границе са Естонијом – око 50 километара. Летонија и Естонија су бивше совјетске републике које су чланице НАТО-а”, сапштио је руски функционер Владимир Рогов

Постоји такође верзија да су са одређене локације у западној Русији лансирани дронови на Псков, али та прича је маловероватно с обзиром да је у питању био координисани напад дроновима. Али ни за ову тврдњу нема конкретних и опипљивих доказа.

Остали напади

Око 1.45 сати у среду рано ујутро Министарство одбране Русије објавило је уништење три украјинска дрона у Брјанској области и једног у Оролској области. Касније су гувернери Брјанска и Ориола известили да у регионима нема жртава. Начелник Орловске области је прецизирао да су изнад региона оборена два дрона

 ” У ноћи 30. августа, осујећен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотне летелице типа авиона на објекте у Русији.
На дежурним системима ПВО оборена су 3 украјинска беспилотна летелица изнад територије Брјанске области и још једна беспилотна летелица изнад територије Орилске области.

Ruski izvori izveštavaju da ukrajinski су naпaли складиште нафте „Дружба” у региону Брјанска. За 2 дрона се тврди да их је оборила руска противваздушна одбрана.

Око 2 сата ујутро по московском времену Министарство одбране саопштило је да је уништен још један дрон изнад Калушке области.

У 3:10 по московском времену гувернер Севастопоља саопштио је да је напад дронова са мора одбијен у области Севастопољског залива. Истовремено, Министарство одбране јавило је да је још једа украјински дрон оборен и изнад Рјазањске области.

Међутим, Руси нису чекали на одмазду која је одмах извршена кооринисианим ракетним нападом. Из базе Олеља полетело је шест стратешких бомбардера ТУ-95МС који су на Кијев лансирали 10 крстарећих ракета Х-101 који су засули две четврти у Кијеву. Како су градске власти саопштиле погинуле су две особе, али није наведено шта је гађано.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *