2000 УКРАЈИНАЦА ОКРУЖЕНО У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ – ВЛАДИМИР ПУТИН(ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин је током самита БРИКС 2024. новинарима изнео детаље о припадницима ОСУ који су опкољени у Курској области. У окружењу је око 2.000 украјинских бораца. Операција покрива површину од приближно 90 квадратних километара и укључује ангажовање неколико кључних јединица руске армије. Украјина одбацила тврдње.

Владимир Путин се осврнуо на ситуацију у Курску. Ми смо писали о великом продору и окружењу припадника ОСУ на овом сектору. Путин је изјавио да су пробој извеле снаге 155. бригаде морске пешадије. је територија на којој су Украјинци окружени површине 15 са 6 километара. Продор су подржале 810. бригада морске пешадије, као и ваздушно-десантне снаге – 7. падобранска дивизија, укључујући 56. пук, 83. падобранска бригада,106. падобранска дивизија, са 51. и 137. пуком. Тим продором је око 2000 Украјинаца доспело у окружење. Припаднике ОСУ је назвао „бандеровцима“. Окружење се догодило на око 10 километара од границе. Вероватно се односи на правац Леонидово-Малаја Локнаја-Викторовка. Украјинци су овде бацали свеже снаге, видели смо дејство Abrams тенкова и Bradely борбених возила.

Ове јединице, које чине падобранске и маринске снаге, добиле су задатак да затворе обруч и одрже контролу над подручјем. Ова концентрација руских снага указује на значајан ангажман како би се спречили покушаји пробоја од стране опкољених украјинских јединица. Наравно, Украјина свим силама покушава да одблокира своје снаге.

Украјинци и ISW негирају тврдње о броју од 2000 Украјинаца који су окружени, али не крију да је до њега дошло. За то време са друштвених мрежа долазе снимцим већег броја украјинских заробљеника. У многим јединицама су присутне и жене. У наредним данима ће постати позната судбина овог “котла”, али и јаснијег стања на читавом фронту у Курској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *