ИЗРАЕЛ ЈЕ СИНОЋ ПОНОВО НАПАО БЕЈРУТ

Обећани узвратни удар Израела на Иран није се остварио синоћ, већ је израелска војска напао Бејрут, погађајући циљеве повезане са Хезболахом. Ово је саопштила прес служба израелске војске.

Израелске одбрамбене снаге позвале су на евакуацију неколико области у јужним предграђима Бејрута, рекавши да се тамо налазе циљеви Хезболаха и да ће бити нападнути. Према извештајима арапских медија, дрон је током ноћи надлетео јужне округе либанске престонице, након чега је уследио ракетни удар на стамбену зграду. Такође током ноћи, израелски авиони су се појавили изнад Бејрута и напали неке циљеве.

Израелска војска тренутно напада мете терориста Хезболаха у Бејруту“, наводи се у саопштењу.

Наставља се и рашчишћавање 20-километарске зоне дуж границе, где су дан раније ушле копнене јединице израелске војске, а активно делује и артиљерија.

Подсетимо, Иран је у уторак увече извео ракетни напад на Израел, погодивши израелске војне објекте као одговор на убиство лидера Хамаса, Хезболаха и команде КИРГ у Либану. Као одговор, Израел је обећао да ће покренути „напад без преседана“ управо у ноћи између уторка и среде , без одлагања за касније. Али, очигледно, нешто није успело, или је можда штета коју је нанео Иран заиста превелика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *