ПОСЛЕ ЗАУЗИМАЊА УКРАЈИНСКА РУСКЕ СНАГЕ ВОДЕ БОРБЕ У ЦУКУРИНУ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

Руске трупе су, после прилично брзог продора на покровском правцу, промениле тактику. Пошто су се заправо приближиле Покровску и његовом најближем предграђу Мирнограду, руске снаге су се концентрисале на јачање бокова. То је омогућило постизање успеха у области Селидова, Украјинска и Горњака, које су заправо ујединиле офанзивне акције на покровском и кураховском правцу.

Руске трупе су завршиле обухват Украјинска са три стране (источне, северне и јужне). Са јужног бока забележено је напредовање руских трупа ка Цукурину, где се налази прилично велика железничка станица.

Ако се заузме од стране Руса, Украјинци ће изгубити и најкраћу железничку везу између Покровска и Курахова, а то ће значајно погоршати њихову способност брзог пребацивања снага и опреме и прилагођавања процеса снабдевања.

Руске трупе су усмерене и на уништавање резерви које украјинска команда шаље ка Покровску из Дњепропетровске области. Претходне ноћи извршени су даљи напади на јединице Оружаних снага Украјине које су стигле у Покровск. Не користи се само војна авијација, већ и артиљерија, која делује и на западним прилазима граду.

Зеленски је, у међувремену, чуо извештај главнокомандујућег Оружаних снага Украјине генерала Сирског, који је навео да украјинска војска „држи своје позиције и на Покровском и на Кураховском сектору фронта“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *