РУСКЕ СНАГЕ ПРИБЛИЖИЛЕ СЕ БОГОЈАВЛЕНКИ НА УГЛЕДАРСКОМ ПРАВЦУ, СТИГЛЕ ДО СЕЛА СТУПОЧКИ КОД ЧАСОВ ЈАРА И НАПРЕДУЈУ У ЗАПОРОЖЈУ

Руске трупенапредују на Украјинском фронту. По први пут после доста дуго времена, руске трупе су постале активније на запорошком сектору фронта, напредујући до дубине од најмање 1,5 км. Извештава се да су украјински положаји јужно од села Каменскоје доспели под контролу руских снага и да су се борбе водиле унутар граница овог насеља, које се налази отприлике 30-32 км (ваздушне линије) јужно од Запорожја.

Истовремено, овладавши територијомрудника Јужнодонбаска 3 и тако уништивши неколико јединица украјинске војске, Оружане снаге Русије су напредовале западно од овог објекта у правцу Угледара. Као резултат успешног напредовања, руске јединице су се приближиле селу Богојавленка, које остаје кључно у погледу снабдевања Угледарског гарнизона Оружаних снага Украјине после губитка контроле над Пречистовком, Константиновком и Водјанојем.

Руске трупе су такође напредовале јужно од Часово Јара. До 19:30 часова по московском времену примљена је информација да су руске снаге, напредујући са Клешчејевских висова, помериле фронт за 1,5-2 км, приближавајући се селу Ступочки са истока.

Ово село је важно јер се налази у непосредној близини аутопута Т0504 Покровск-Константиновка-Артјомовск и пролази јужно од Часов Јара.

Према неким извештајима, руске оружане снаге су такође напредовале јужно од Купјанска, приближавајући се селу Кругљаковка на левој обали реке Оскол.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *