ПУТИН ПОВЕЋАО ВОЈСКУ НА 1.500.000 ПРИПАДНИКА: ПРЕСТИГЛИ АМЕРИКУ – РУСКА ВОЈСКА ПОСТАЈЕ ДРУГА НАЈВЕЋА АРМИЈА НА СВЕТУ!

Указ председника Руске Федерације Владимира Путина определио је да се Оружане снаге РФ увећају за 180.000 војника. Овим је руска војска престигла неколико земаља и постала друга земља света по броју активних припадника. Укупно при војсци ради 2.389.130 људи.
ПОСЛЕ КИНЕ НАЈВЕЋА АРМИЈА НА СВЕТУ ЋЕ БИТИ РУСКА

Након најновијег Указа руског председника од 16. септембра 2024. године руска војска има да се увећа за додатних 180.000 припадника. Указ ступа на снагу 1. децембра текуће године. Овим увећањем броја припадника, Оружане снаге Руске Федерације су престигле по бројности армију САД-а и Индију! Сада ће руска армија имати чак 1.500.000 активних припадника! То значи да ће у војсци радити 2.389.130 људи.

До ове импозантне бројке РФ се кретала постепено. Последње провећање активног кадра спроведено је у децембру прошле године. Тада је број активних припадника био 1.320.000, а при војсци је радило око 2.209.130 људи. Рат у Украјини и безбедносни изазови широм руске границе захтевају ангажовање додатног броја људи. Не треба сметнути са ума да су Шведска и Финска ступиле у НАТО. Додајмо да руско ангажовање у Сирији није завршено.

Наравно, највећи проценат особља ће бити ангажован у Украјини. Русија је активно почела да увећава бројност своје војске, па данас у Донбасу РФ има више војника него ОСУ. Професионално ангажовање у редовима руске армије постаје популарно не само због патриотских побуда грађана РФ. Финансијски моменат такође доприноси да се многи добровољно пријављују за служење и у зони ратних операција у Украјини. Припадници Оружаних снага Руске федерације након потписаног уговора са Министарством одбране добијају одређена средства аконтативно. Истина је да део тога будући ратници користе за набавку опреме. Ипак, сама месечна плата је такође солидна, као и премије које се добијају на конту награда и учешћа у акцијама.

Текућа година донела је озбиљне промене у руској војсци. Именовање новог министра, борба са корупцијом и хапшења великих имена, као и последње, повећање броја активних припадника. Руска војска пролази кроз реформе док рат у Украјини бесни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *