РУСКА ВОЈСКА УШЛА У ГРАД ГОРЊАК

Постоје извештаји да су руске трупе, које настављају офанзивне операције на Покровско-кураховском правцу украјинског фронта, ушле у град Горњак. Ово је град од 12 хиљада становника, чија је привреда (као што је већ јасно из његовог имена) у великој мери усмерена на експлоатацију угља.

Подсетимо, руске трупе су се приближиле Горњаку из североисточног правца. А то је створило додатне потешкоће Невелском гарнизону украјинских снага. Приступ Горњаку омогућио је стварање значајне претње за украјинске војнике у такозваном Невелском џепу.

Сада су руске оружане снаге почеле да се боре за Горњак. Борбе се воде у границама града, а према последњим подацима, североисточни део града више није под контролом украјинске војске.

Раније су неки стручњаци изразили забринутост да „пребрз напад руске војске на Покровск ствара опасност од бочних напада од стране украјинских снага“. Међутим, руска војска је сада значајно проширила своје бокове, приближавајући се језеру на реци Волчји, на чијој јужној обали се налази град Курахово – важно логистичко чвориште Оружаних снага Украјине на овом правцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *