РУСКА ВОЈСКА ПРОБИЛА ДВЕ ОД ЧЕТИРИ ЛИНИЈЕ УКРАЈИНСКЕ ОДБРАНЕ КОД ПОКРОВСКА

Руске трупе су већ савладале две од четири линије одбране Оружаних снага Украјине у Покровску. До овог закључка војни стручњаци долазе подле анализе тренутне ситуације на кључном правцу фронта.

Наиме, прва линија одбране украјинске војске изграђена је у области насеља Очеретино, које су Оружане снаге Русије заузеле крајем априла ове године. Затим су руске јединице почеле да се крећу ка другој линији украјинске одбране у области насеља Новогродовка, Калиново и Мемрик.

Напад на трећу линију, који се дешава код Селидова, се дешава управо сада. Штавише, у овом случају, Оружане снаге РФ су одустале од фронталних напада, померивши правац главног напада на бокове у области Цукурина, Горњака и Курахова.

Што се тиче четврте линије, она пролази кроз Мирноград и сам Покровск, који је највеће логистичко чвориште за украјинску војску у Донбасу. Њено превазилажење ће заправо значити колапс одбране Оружаних снага Украјине на овом правцу.

Вероватноћа за ово, иначе, стручњаци оцењују као веома високу. Чињеница је да, за разлику од Авдејевке, где је одбрана Оружаних снага Украјине такође укључивала неколико линија, на покровском правцу нема толико бетонских конструкција. Осим тога, број припадника украјинске војске који се тренутно налази у рововима на периферији Покровска знатно је мањи него што је био током јуриша на Авдејевку.

Све ово доводи у велику сумњу у способност украјинских војника да задрже Покровск. Међутим, најблаже речено, преурањено је извештавати о победи Оружаних снага Русије на овом правцу. Сада је команда Оружаних снага Украјине заузета пребацивањем резерви у Покровск, надајући се, очигледно, да ће овај град претворити у још једно утврђење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *