“ПРОТЕРИВАЊЕ УКРАЈИНАЦА ИЗ КУРСКА ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНО ЗА 2-3 МЕСЕЦА” – ГЕНЕРАЛ “АХМАТА” АЛАУДИНОВ (ВИДЕО)

Апти Алаудинов, командир специјалне јединице “Ахмат”, је изјавио да ће се битке у Курској области водити и током наредна два до три месеца. Генера-мајор је рекао да је непријатељ претрпео велике губитке у овој области.

Познати ратни дописник Патрик Ланкстер посетио је прву линију фронта у Курској области, недалеко од града Суџе. Том приликом је лично видео како изгледа сукоб са украјинским дивезатнским групама. Након дуже адреналинске репортаже, дописник је кроз краћи видео материјал најавио и интервју са командиром специјалне јединице “Ахмат”, генерал-мајором Апти Алаудиновим.

“ТЕШКЕ БОРБЕ, 2-3 МЕСЕЦА СУ ПОТРЕБНА ЗА ЧИШЋЕЊЕ ТЕРИТОРИЈЕ РФ” – АЛАУДИНОВ

Командир “Ахмата” је у кратком запису, видно изморен, изјавио да је у досадашњим дејствима уништено јако пуно комада непријатељске технике и живе силе. Генерал је нагласио да је за три недеље, колико је “Ахмат” у Курској области, непријатељ потпуно заустављен. План непријатеља је био дубок пробој до Курска. Алаудинов је рекао да су сви планови непријатеља осујећени и да се сада приступа даљем уништењу непријатеља. По његовом мишљењу, за ослобођење целокупне руске територије ће бити потребно 2-3 месеца.

Генерал-мајор Апти Алаудинов је постао познат по својим видео-извештајима са поља боја. Као командир спцијалне јединице “Ахмат” често је рапортирао чеченском лидеру Рамзану Кадирову. Алаудинов је познат као стратег без длаке на језику. Јавно је иступио против неодговорности појединаца у руском Министарству одбране. Након упада ОСУ на територију РФ у Курској области, јединица “Ахмат” је упућена на лице места. После неколико дана и првих тријумфа и трофеја јединице, Апти Алаудинов је рекао да је упад последица “лажи појединаца, који су својим лажима успели да заварају и сами себе”.

2 коментара на ““ПРОТЕРИВАЊЕ УКРАЈИНАЦА ИЗ КУРСКА ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНО ЗА 2-3 МЕСЕЦА” – ГЕНЕРАЛ “АХМАТА” АЛАУДИНОВ (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *