РУСКЕ РАКЕТЕ НАНЕЛЕ ЗНАЧАЈНУ ШТЕТУ НА АЕРОДРОМУ АВИАТОРСКОЈЕ КОД ДЊЕПРОПЕТРОВСКА

Током данашњег ракетног напада на украјинске војне циљеве , руска војска је погодила аеродром Авијаторскоје код Дњепропетровска. Локални извори наводе да је ваздушна база добила поготке најмање седам пројектила. Узбуна за ваздушну опасносту Украјини још није укинута, што значи да је вероватноћа нових напада на војне објекте веома велика.

Вреди напоменути да је аеродром Авијаторскоје у околини Дњепропетровска традиционална мета Оружаних снага Русије. Недавно су Украјинци били приморани да крију своје авионе, често их пребацујући са једног аеродрома на други. Али с обзиром на повећане могућности руских извиђачких дронова, ови напори се претварају у прави сизифов посао.

Током данашњег ракетног напада, који многи стручњаци називају једним од највећих од почетка рата у Украјини, Оружане снаге Русије су погодиле и аеродром Миргород у Полтавској области. Ипак, већина пројектила је погодила енергетску инфраструктуру Украјине.

Конкретно, подземно складиште гаса у граду Стрију, Лавовска област, поново се нашло на удару, осим тога, постоје информације о оштећењима енергетских инфраструктурних објеката у региону Запорожја.

Међутим, ни руска војска током данашњег ракетног напада није занемарила складишта муниције, као и привремена места размештања људства. Познато је да је у Полтавској области погођен пункт за украјинске војске, одакле су јединице слате у разним правцима. Још нема тачних података о губицима у људству, они тек треба да се објаве, али судећи по томе да Оружане снаге Русије данас не штеде ракете, мора се претпоставити да ће формације Оружаних снага Украјине у блиској будућности имати одређене потешкоће са извођењем смена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *