РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ УШЛЕ У КАРЛОВКУ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

Постало је познато да су 24. августа ујутру, на покровском правцу, јуришне оклопне групе Оружаних снага Русије ушле са источне стране у град Карловка. Положаји Оружаних снага Украјине на прилазима су пробијени и борбе су избиле директно у самом насељеном месту.

Ову информацију потврђују и руски и украјински извори, западни аналитичари и осинтер истраживачи. Према њиховим информацијама добијеним са прве линије фронта, у Филтровој улици су се водиле интензивне борбе. Сада се руске снаге полако крећу дубље, потискујући украјинске снаге.

Заузимањем Карловке омогућиће се руским трупама да прошире бокове и развију офанзиву према Украјинску на западу, као и према Кураховки и Горњаку на југу, како би одсекле део украјинских снага које држе утврђене области код Невелског и Красногоровке. Дакле, корак по корак, ДНР ће бити потпуно очишћена од украјинских снага.

Истовремено, омогућиће Русима напредовање до села Мемрик и преузимање контроле над делом магистралног пута М-30 и блокирање града Селидово са југа.

Осим тога, воде се активне борбе за село Калиново, северно од Карловке. Истовремено, северно од поменутог дела фронта воде се борбе за Новогродовку, Мариновку, Крутој Јар, Красниј Јар, Николајевку, Гродовку, Мирољубовку, Елизаветовку и Воздвиженку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *