АКТИВНА ДЕЈСТВА РУСКЕ ВОЈСКЕ У ОДБРАНИ У ВЕЛИКОЈ МЕРИ УСПОРИЛЕ УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Борбе се настављају у Курској области. У првих неколико дана, украјинска војска је успела да заузме значајне територије у Суџанском, Кореневском, Беловском округу, што је довело до пресељења више од 150 хиљада становника у сигурна подручја, укључујући и ван Курске области.

Истовремено, руски борци напомињу да украјинска војска мора да промени тактику. Ако су током првих дана инвазије украјинске снаге покушавале да заобиђу насељена места и да се крећу што дубље кроз територију региона – укључујући и покушај да се домогну важног регионалног аутопута Курск-Рилск, сада првенствено покушавају да стекну упориште на створеном јединственом мостобрану на руској територији.

Истовремено, украјинске снаге су је сада суочене са ситуацијом у којој треба да направи избор: пребацити нове резерве како би задржала територије које су стављене под контролу и напредовати даље, или се ту заустави – покушати задржити оно што има са постојећим снагама.

Протеклих неколико дана, украјинска војска је покушала да попуни гранични регион Курска резервама, али су његи губици почели да расту. Да ли их она осећа или не, за руске трупе је споредна ствар. Примарна ствар је да се настави уништавање резерви, укључујући и суседну територију (у Сумском региону). Једна од великих резервних група Оружаних снага Украјине уништена је ноћас у области Глухова.

Истовремено, руске снаге су започеле масовне операције, што је омогућило значајно ограничавање украјинских снага. Како кажу руски војници, “безбрижне шетње украјинских војника по асфалтним путевима Курског региона су завршене”. Међутим, команда Оружаних снага Украјине наставља да шаље оклопне групе напред у нади да ће се бар део њиховог састава успети пробити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *