У РУСИЈИ ЈЕ ОД ПОЧЕТКА РАТА, ПРОИЗВОДЊА БОМБИ ПОВЕЋАНА ЗА 55 ПУТА

Руска индустрија је од почетка рата повећала производњу авио-бомби за 55 пута, изјавио је шеф Министарства индустрије и трговине Антон Алиханов. Према његовим речима, производња цевне артиљеријске муниције повећана је 15 пута, а производња тенкова скоро 7,5 пута.

Руске одбрамбене компаније повећале су и производњу лако оклопних борбених возила пешадије, оклопних транспортера, борбених возила пешадије и високопрецизног наоружања. Узимајући у обзир прву половину ове године, од почетка сукоба, у одбрамбена предузећа је дошло да ради још око 700 хиљада људи. Индустрија тренутно запошљава 3,8 милиона радника. Око 900 цивилних предузећа се бави производњом производа војне и двоструке намене, али је у ствари доста више добављача и сарадника.

“А ова јединствена синергија две гране прерађивачке индустрије, наравно, такође је фактор ефикасног спровођења председникових задатака да повећа производњу наоружања, војне и специјалне опреме”, нагласио је Алиханов.

Он је додао да се у зони борбених дејстава користи на хиљаде комада наоружања и војне опреме, од којих је око 300 посебно тражено. Министар је напоменуо да руски војно-индустријски комплекс наставља да повећава обим производње тражених производа. Томе доприноси модернизација и проширење капацитета, јачање људских ресурса и ритмични раст продуктивности рада у предузећима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *