ПУТИН:”ВИШЕ НЕМА ПРЕГОВОРА СА УКРАЈИНОМ! ДОБИЋЕТЕ ОДГОВОР!” УБИЈЕНО 1200 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА И УНИШТЕНО 200 ВОЗИЛА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Владимир Владимирович Путин, председник Руске Федерације, је изјавио да више никаквих преговора не може бити са украјинском страном. Разлози су упад на руску територију и напад на нуклеарну електрану Запорожје. Путин обећава да ће сви циљеви бити испуњени и да следи одмазда.

“Све док се нападају цивили и нуклеарне електране, не може бити преговора” – изјавио је Владимир Путин током састанка са високим званичницима. Нагласио је да се због активности Кијева не може причати о преговарачком процесу који су предложиле неутралне стране, те да “Кијев рачуна на помоћ својих господара.”

Најављена освета, 1200 украјинских војника већ ликвидирано у Курској области

Путин је рекао да је Кијев очекивао да ће нападом поткопати морал Руса и успорити напредовање армије у Донбасу. “Шта су добили? Ништа. Већи прилив добровољаца у нашу армију који сада желе да бране границу.” Владимир Путин је најавио и освету – “Непријатељ ће се суочити са нашом осветом. Сви циљеви ће бити испуњени.”

Министарство одбране РФ изашло је са конкретним бројкама у погледу губитака ОСУ на територији Курске области. Министарство тврди да је за готово 7 дана убијено око 1200 припадника Оружаних снага Украјине, те да је уништено преко 200 комада технике. Били ови извештаји преувеличани или не, са сигурношћу можемо рећи да је Русима пошло за руком да униште веће количине украјинске технике. Много технике је остало на територији које ОСУ и даље контролишу, ипак Руси већ имају и трофеје. Јутрос су се борци јединице “Ахмат” похвалили са новим заплењеним БТР-4. Возило је заробљено током заседе коју су припремили у селу Гири, које је поприлично дубоко у руској територији. То нам говори да се фронт још увек није стабилизовао.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *