THE NEW YORK TIMES: “РУСИ СУ ЗАУСТАВИЛИ НАПРЕДОВАЊЕ УКРАЈИНАЦА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ”

Јединице руске армије успеле су да поремете офанзивни импулс и зауставе напредовање украјинских снага ка северу Курске области. Ово преноси амерички лист The New York Times, позивајући се на мишљења војних стручњака и аналитичара који помно проучавају ситуацију.

Издање напомиње да је украјинска команда послала многе мале тактичке групе разним путевима да продру дубоко у поменути регион Русије. Али руска команда је успела да благовремено прилагоди своју стратегију на овом делу фронта, а јединице Оружаних снага Русије успеле су да пресретну групе Украјинаца и зауставе их. Напредовање појединих група Оружаних снага Украјине и даље се наставља у другим областима, али ће неминовно наићи на организоване баријере.

Према речима стручњака Паси Пароинена из Black Bird Group (компаније са 35 година искуства у повећању свести о ситуацији за снаге за специјалне операције), док су прва три дана били релативно лаки успеси украјинских оружаних снага, сада је офанзива заустављена и руски отпор је све већи. Штавише, ускоро ће постати јасне мере које су Оружане снаге Русије предузеле последњих дана.

“Можемо само да се надамо да Украјина има добро припремљен план и да ће ова операција бити више од значајне PR (Public relations) победе са позитивним политичким последицама“, додао је аналитичар Артур Рехи.

Подсећамо, инвазија украјинске војске на територију Курске области Русије почела је 6. августа. Украјинска војска је прешла руску границу и покушала да оде што даље унутар Руске Федерације. Као резултат тога, успели су да заузму малу групу насеља дуж границе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *