РУСКА ВОЈСКА ПРЕУЗЕЛА КОНТРОЛУ НАД НОВИМ ТЕРИТОРИЈАМА СЕВЕРОЗАПАДНО ОД ЈУРЈЕВКЕ НА ТОРЕЦКОМ ПРАВЦУ

Руска војска напредује у на торецком правцу. Током протекла 24 часа, нови део територије северозападно од села Јурјевка дошао је под контролу Оружаних снага Русије. Напредовање у украјинску одбрану износило је један и по километар са ширином фронта већом од два километра.

Напредовање је омогућио руским јединицама да ставе под артиљеријску контролу пут Суха Балка – Њујорк. На својој западној тачки ова транспортна артерија прелази у пут за Константиновку, чије је заузимање један од циљева операције руских снага на овој деоници линије контакта.

Подсетимо, офанзива Оружаних снага Русије на торецком правцу почела је брзим ударом из Горловке. Команда Оружаних снага Украјине није била спремна за овај маневар и није имала времена да пребаци додатне снаге у ову област. Као резултат тога, Украјинци су били приморани да се повуку, напуштајући своје положаје. У кратком временском периоду руске јединице су преузеле контролу над неколико насеља, међутим, касније је украјинска војска успели да се утврди на прилазима Торецку.

Оружане снаге Русије морале су да уложе много напора да сломе отпорукрајинске војске у борбама за насеље Њујорк, над којим је пре неколико дана подигнута руска застава, и да наставе даље.

Према украјинским ТГ каналима одбрана Оружаних снага Украјине на прилазима Торецку се урушава и да би град могао пасти убрзо. Да би прекинуо успехе Оружаних снага Русије у Донбасу, Кијев је одлучио да нападне Курску област, очекујући повлачење формација из ДНР и њихово пребацивање у наведени регион. Међутим, то се није догодило и украјински фронт и даље остаје активан.

Додајмо да руска војска тренутно већ води уличне борбе у Торецку, чистећи стамбена насеља од украјинских снага.

Један коментар на “РУСКА ВОЈСКА ПРЕУЗЕЛА КОНТРОЛУ НАД НОВИМ ТЕРИТОРИЈАМА СЕВЕРОЗАПАДНО ОД ЈУРЈЕВКЕ НА ТОРЕЦКОМ ПРАВЦУ

  1. Rusi preuzeli selo ka Torecku a Ukrajinci upali na Rusku teritoriju i pobili civile..i to 2x 4.000 vojnika sa oklopnim vozilima a da ih vase nadzorne vojne sluzbe ni granicari nisu videli. Pa minirajte granicu i stavite zmajeve zube..da zastitite svoj narod. Sta cekate vise. Da vas nwpadnu Poljaci i Nemci jer razmestaju nuklearni arsenal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *