СУ-34 ДЕЈСТВОВАЛИ БОМБАМА ФАБ-3000 ПО УКРАЈИНСКИМ СНАГАМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Мултифункционални суперзвучни руски ловац-бомбардер Су-34 задао је снажан ударац украјинским снагама концентрисаним у Сумској области Украјине на граници са Курском области.

Авион је бацио ваздушну бомбу ФАБ-3000 са УМПК на украјинске јединице, уништивши већи број војника и опреме. Након добијања потврде од обавештајних служби да су циљеви успешно гађани, летелица се вратила у базу.

Оружане снаге Русије настављају методично да уништавају украјинске јединице које су извршиле инвазију на Курску област или планирају да пређу руску границу из суседних региона Украјине.

Истовремено, циљеви Кијева у овом случају нису прецизно дефинисани. CNN сугерише да акције украјинских трупа личе на авантуру и потеру за хајком. Преузимајући такав ризик, Кијев отвара нову етапу у сукобу, покушавајући да ојача своју позицију у могућим мировним преговорима са Москвом.

Истовремено, не може се искључити напад украјинских снага на друге руске регионе. Тако сенатор Запорошке области Дмитриј Рогозин сматра да је могућ украјински продор у области Енергодара, Степногорска и Орехова. Могућ је и други упад Украјинаца у Белгородској области.

8 коментара на “СУ-34 ДЕЈСТВОВАЛИ БОМБАМА ФАБ-3000 ПО УКРАЈИНСКИМ СНАГАМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

      1. A nije surovo i suludo kad američka banda baci 2 nuklearke??? Nije surovo i suludo kad za par druga banda pobi 30.000 i više civila u Palestini?? Nije surovo i suludo kad grupa prljave bande bombarduju Srbiju??? DOBRO REČE DRUG, 5-6 A ZA SVAKI SLUČAJ JOŠ JEDAN KRUG 5-6!!!

  1. Pa u Kijevu većinski žive pravoslavni Ukrainci. Nisu oni krivi zbog politike svog rukovodstva. Takvim razmišljanjem i mi srbi smo krivi za sve što su ikad radile ili što sad rade naše vlasti. Tvoje razmišljanje je isto kao što su predstavnici naci organizacije NATO govotili o nama 1999. godine, pravdajući svoje zločine.

  2. Само масовни удари “ФАБ” бомбама, крстарећим ракетама и авионима на положаје уображених, тетовираних (нео)нациста их могу, коначно, опамети! Треба рокнути што више њихових официра, генерала,страних плаћеника и инструктора.
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’,V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *