РУСКО УНИШТАВАЊЕ УКРАЈИНСКИХ СНАГА НА КУРСКОМ ПРАВЦУ СЕ НАСТАВЉА

Оружане снаге Русије настављају да спречавају покушај инвазије Оружаних снага Украјине у правцу Курска у протекла 24 часа, осујећени су покушаји упадних група украјинске војске да се пробију на територију Русије. Ово се наводи у новом извештају Министарства одбране Русије о ситуацији у Курској области.

Према новим информацијама, којих нема много, војна дејства на курском правцу с руске стране изводе јединице Северне групације и пристигле резерве, уз подршку артиљерије и авијације. Управо су те снаге блокирале даље напредовање Оружаних снага Украјине дубље ка руској територији. Званичних информација о повлачењу Украјинаца још нема.

Судећи по локацијама ватрених дејстава руских јединица, украјинске снаге су се налазиле у областима насеља Дарино, Гоголевка, Меловој, Никољски и на западној периферији Суџе. Губици Оружаних снага Украјине током дана износили су више од 280 припадника војске и 27 оклопних возила, укључујући четири тенка, пет оклопних транспортера, 18 борбених оклопних возила, шест возила и три јединице теренске артиљерије. Ваздушни удари су погодили две колоне технике Оружаних снага Украјине – у области Јужног и Мартиновка.

Дејства Авио-бомби и ракетни напади настављени су и на територији Сумске области, где је украјинска војска концентрисала резерве. Операција уништавања украјинских снага се наставља.

Да додамо да се власти Сумске области жале на веома велики број погодака разних авио бомби, посебно ФАБ-1500 и ФАБ-3000 са УМПК у пограничне области. Како је наведено, за два дана бачено је више од 100 авио-бомби, а пре тога само 450 за седам месеци.

3 коментара на “РУСКО УНИШТАВАЊЕ УКРАЈИНСКИХ СНАГА НА КУРСКОМ ПРАВЦУ СЕ НАСТАВЉА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *