НЕМАЧКИ ГУСЕНИЧАРИ СА УКРАЈИНСКИМ ПОСАДАМА ПОНОВО КОД КУРСКА!

Елитне украјинске једницие попут 22., 28, 82 бригаде са овим возилима кренули су из Сумске области према Харковској

“Немачки тенкови поново у Русији”. Наслов изгледа бомбастично, али и сурово истинито. Овај пут Немци нису у тенковима, већ возилима које је донирао Бундесвер Украјинској војсци управљају Украјинци.

Наиме, Немачка није ограничила употребу поједних бробених система на руској територији. То значи да нису добили само ПВО системи за обарање руских авиона у дубини руске територије већ и немачка колопна возила које је донирао Бундесвер а то су: Леопард 1, Леопард 2, БВП Мардер 1А3 којих је Немачка испоручила укупно 120 комада Украјинској војсци.

Управо елитне украјинске једницие попут 22., 28, 82 бригаде са овим возилима кренули су из Сумске области према Харковској у коју су према последњим информацијама продрли дубоко неких 16 км у дубину руске територије.

Поједници су овајав потез Бундесевера поздравили са поруком и подсећањем на Битку код Курска у лето 1943. под симболичном поруком умрли 1943, рођени 2024.

Фактички влада Олафа Шолца дала је зелено светло украјинској восјци да немачку борбену технику користи за напад на руску територију. Управо 82. посебна ваздушно-јуришна бригада је била прва која је употребила немачку борбену технику на руској територији први пут после 1945. године.

За сада немачка влада јавно криткује, а тајно је дато зелено светло да се то уради.

С друге стране Москва нимало благонаклоно неће гледати на овај потез посебно да немачки тенкови и борбена возила пешадије се налазе у дубини руске територије 83 године од почетка Другог светског рата и Операције Барбароса. Многи верују посебно немачки коментатори да је то сада друга нација, која нема везе са оном Немачком, а политичари и даље то не заборављају што неки сматрају да

Један коментар на “НЕМАЧКИ ГУСЕНИЧАРИ СА УКРАЈИНСКИМ ПОСАДАМА ПОНОВО КОД КУРСКА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *