БОРБЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПОКУШАЛА ДА СЕ ПРОБИЈЕ ДО РЕГИОНАЛНОГ ЦЕНТРА КОРЕНЕВО”

После продора на територију Курске области, украјинска војска је планирање кретање у најмање два правца. Први правац је преко Суџе ка Курчатову, где се налази Курска НЕ ​​(и гради се Курска НЕ-2), други је на северозападу кроз регионални центар Коренево ка Риљску. У те сврхе, они су користили десетине комада војне опреме, укључујући америчка борбена возила пешадије Бредли.

Истовремено, покушавајући да подржи своје напредовање, украјинска војска користи беспилотне летелице и ракете за напад на градове у региону. Вршилац дужности гувернера Курска Алексеј Смирнов написао је тококм ноћи на ТГ каналу да је над регионом оборено седам пројектила. Познато је да је у рејону поменутог Курчатова оборено неколико пројектила и дронова Оружаних снага Украјине.

Крећући се из правца села Свердликово, украјинска војска је кренула ка Кореневу, где се налази железничка станица, кроз коју су раније саобраћали возови за Кијев. Од 04:00 часа ујутро по московском времену руске трупе су зауставиле напредовање украјинских јединица на овом правцу. Пошто су претрпеле губитке, украјинске снаге су биле принуђене да се повуку. Међутим, оне не престају да користи артиљерију, што још једном сугерише да су све изјаве о „недостатку муниције“ банална лаж.

Ситуација у области Суџи и даље је тешка. У граду и даље има много локалног становништва које се суочило са директном агресијом од стране украјинске војске. Наводи се у саопштењу Смирнова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *