АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИЦИ CNN: ИРАН ЋЕ НАПАСТИ ИЗРАЕЛ У НАРЕДНА 24 САТА, ЕВЕНТУАЛНО У НАРЕДНИМ ДАНИМА?! ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ ПОТЕНЦИЈАЛНИ НАПАД

Амерички обавештајни званичници се боре да сазнају и одреде до када би могао да дође до иранског напада на Израел, јер многи системи оружја који се користе за велики напад још увек постоје од напада на Израел 13. априла

Према CNN -у, амерички званичници широм Блиског истока и у Вашингтону изјавили су да се очекује да ће Иран узвратити Израелу за убиство главног политичког лидера Хамаса Исмаила Ханијеха у наредним данима, а можда чак и у наредна 24 сата.

Међутим, амерички обавештајни званичници се боре да сазнају и одреде до када би могао да дође до иранског напада на Израел, јер многи системи оружја који се користе за велики напад још увек постоје од напада на Израел 13. априла.

Иран је одлучио да нападне Израел, рекао је у понедељак министар спољних послова Израел Кац усред интензивног дипломатског притиска да се избегне било каква даља војна акција која би могла да изазове директан рат између Исламске Републике и јеврејске државе.

Иранску поруку је Израелу пренео мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, који је позвао Каца да објасни да је ову информацију добио од вршиоца дужности иранског министра спољних послова Алија Багерија. „Иран нас је обавестио да намерава да нападне Израел“, рекао је Кац.

„Свет би требало да тражи цену од Ирана за сваку агресивну акцију коју спроводи“, додао је он.

Ирански лидер Сајед Али Кхаменеи наредио је оружаним снагама од првог дана да се “припреме за одмазду и припреме за напад и одбрану”.

Ово јасно указује да ће Иран нанети Израел и очекује да ће Израел узвратити и Иран ће одговорити.

Иран неће одговорити дроновима камиказама већ углавном балистичким ракетама које могу да пробију одбрану САД, Велике Британије, Француске, Немачке, Саудијске Арабије, Јордана и Египта у првом удару јер су изнад нивоа пресретача.

.Хезболах тражи мету, независно од Ирана. У тренутку када мета буде доступна, Хезболах ће погодити Израел и очекује могућност да Израел узврати ударац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *