ВЕНЕЦУЕЛА У СВЕ ВЕЋЕМ ХАОСУ: ПОЛИЦИЈА ПУЦА НА ДЕМОНСТРАНТЕ, ЈЕДНИ РУШЕ ЧАВЕСОВ СПОМЕНИК, А ТРЕЋИ ЛУПАЈУ У ШЕРПЕ! ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА?!

Бесна маса се већ други дан не разилази са улица, а полицији је наређено да пуца на масу

Венецуела, латино америчка држава у којој су у недељу завршени председнички избори када је Николас Мадуро освојио трећи председички мандат, што је на улице извело велики број људи који су почели прво да се обрачунавају са присталицама актуелног председника, затим тајном полицијом и на крају регуларном полицијом.

Бесна маса се већ други дан не разилази са улица, а полицији је наређено да пуца на масу што је у неким ситуацијама и урађено.

Међутим талас непослушности се шири Венецуелом, а у свим местима, демонстранти руше споменик лидеру Уги Чавесу који је земљу давне 2001 повео путем социјализма.

С друге стране војска се за сада држи по страни и не планира улазак у окршаје, мада се демностранти налазе испред неких војних база у самом Каракасу, али и широм земље.

Негде су војне јединице прешле на страну народа и са њим се братиме, што указује на тотално одсуство и расуло у тој држави.

Сам председник Венецуеле Николас Мадуро обрушио се на милијардера и власника мреже Икс да подржава демонстрације и да користи своју платформу да ширир, анти венецуеалнско рапсооложење.

С друге стране све већи број земаљ Јужне Америке, одбија да призна резултате избора, због чега је венецуеланска влада донела одлуку да прекине дипломатске односе са: Аргентином, Чилеом, Коса Риком, Перуом, Панамом, Доминканском Републиком и Уругвајем јер нису признали резултате председничких избора легитимним и позвали су Николаса Мадура да одступи са места председника Венецуеле и сиђе са власти.

С друге стране упркос крви на улицама Каракаса за уторак 30. јули сазван је највећи марш до председничке палате Мирафлорес у Каракасу где би требало да опозиција затражи оставку Мадура и да сиђе с власти што он одбија.

Симаптизери Мадура с друге стране сматрају да ЦИА игра значајну улогу у овој целој причи и да је преврат и рушење постакнуто споља с обзиром да широм Венецуеле руше споменике Чавезу и плакате Мадура скидају са зграда уз овације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *