ВАГНЕР ПРОГОВОРИО О ОКРШАЈУ У МАЛИЈУ СА ТУАРЕЗИМА И ГУБИЦИМА! КАКО ЈЕ ДОШЛО ДО КРВАВЕ ЗАСЕДЕ!

Пешчана олуја која је уследила омогућила је радикалима да се прегрупишу и повећају свој број на 1.000 људи

Вагнерова група је навела да је од 22. до 27. јула водила жестоке борбе са милитантима у Малију, међу борцима је било губитака, а командант јуришног одреда је погинуо. Одговарајућа изјава групе објављена је на  Телеграм каналу.

„Од 22. јула до 27. јула 2024. године борили су се војници ФАМ-а и војници 13. јуришног одреда ПМЦ Вагнер, под вођством команданта Сергеја Шевченка, позивни знак „Банк“, у близини села Тин-Заутин. жестоке борбе са милитантима из „Координационог покрета Азавад“ (ЦМА) и Ал Каиде у Сахелу (ЈНИМ)“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је „Прудска група“ првог дана уништила већину исламиста, а остале бацила у бекство

„Међутим, пешчана олуја која је уследила омогућила је радикалима да се прегрупишу и повећају свој број на 1.000 људи. С тим у вези, команда Вагнеровог ПМЦ-а одлучила је да пребаци додатне снаге у подручје борбених дејстава за помоћ 13. јуришном одреду“, додаје се у поруци. .Напомиње се да су 25. јула милитанти поново напали, али захваљујући координисаним акцијама бораца Вагнерове групе и малијског војног особља, покушај напада је одбијен.„Током наредна два дана радикали су повећали број масовних напада, користећи тешко наоружање, беспилотне летелице и самоубилачка возила, што је резултирало губицима Вагнеровог ПМЦ-а и војника ФАМ-а. Последњи радиограм „Прудске групе” стигао је 27. јула у 17:10: „Остало нас троје, настављамо да се боримо“, додаје се у саопштењу.Истиче се да је у борби погинуо командант 13. јуришног одреда Сергеј „Понд“ Шевченко.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *