МАСАКР ВАГНЕРОВАЦА У МАЛИЈУ: УБИЈЕН БЛОГЕР “БЕЛИ” И РАТНИ КОМАНДАНТ “ЛОТУС”

У жестокој борби убијено је између 30-80 припадника Вагнера међу којима има Руса, Африканаца и Емираћана. Око 15 њих је запробљено

Антон Елизаров један од команданта војне групације Вагнер који јепреживео пакао Бахмута и Соледара је убије у рату са Туарезима односно њихово групацијом Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin,” која се приклонила Ал Каиди у близни границе са Алжиром.

Напад је изведен јуче када је велика групација припадника Вагнера са неколико оклопних возила категорије МРАП и једним борбеним хеликоптером Ми-24В извели напад на насеље Туаргеа који су се приклонили Ал Каиди.

У жестокој борби убијено је између 30-80 припадника Вагнера међу којима има Руса, Африканаца и Емираћана. Око 15 њих је запробљено међу њима и Руси.

Снимке овог масакра омах су осавнуле на друштвеним мрежама, а почело је идентификовање убијених Вагнероваца.

Упрви који је идентификован на основу фотографије је Антон Елизаров који је познат по позивном знаку „Лотос“ је поново предводила нападе на Соледара и Бахмута 2023. године. Заједно са њим сада је потврђено да је убијен и администратор Телеграм канала „Сива зона“ Никита Феђанин, позивни знак „Бели“. Свеукупно се процењује да су побуњеници Туарези уништили око 80 руских плаћеника.

Такође, један одред Војске Малија изгубио је између 17-50 бораца.

Исламисти су били наоружани са: 7.62x51mm NATO FN FAL аутоматском пушком, PKM/Type 80 митараљезом и AKMS/Type 56.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *