У УКРАЈИНИ ЈЕ ПРИМЕЋЕН ЛОВАЦ МИГ-29 СА БОМБОМ HAMMER ФРАНЦУСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ

Украјинско ваздухопловство је очигледно добило бомбе француске производње Armement Air-Sol Modulaire (AASM), познатије као високо агилна модуларна муниција проширеног домета (Highly Agile Modular Munition Extended Range – HAMMER). Овај закључак се може извести из издања Army Recognition.

Издање пише да је у Украјини примећен борбени авион совјетске производње МиГ-29 са француском бомбом Hammer. Како наводи издање, примећен је авион украјинског ратног ваздухопловства са једном бомбом овог типа испод крила.

(Picture source: Open source information)

Hammer бомба је прецизно вођена муниција. Ово је ненавођена бомба која има додатну опрему. Тако се наставља опремање авиона совјетске производње које користи украјинско ваздухопловство разним пројектилима и бомбама западне производње.

Истовремено, авиони западне производње још увек нису пребачени у Украјину, иако се о њиховој набавци већ дуго разговара. Данска и Холандија су прве пребациле у Украјину борбене авионе америчке производње F-16 Fighting Falcon. Према извештајима западне штампе, испоруке авиона, које су првобитно биле планиране за зиму, а затим за пролеће ове године, могле би да буду извршене у јулу.

Стручњаци као главне препреке за пребацивање америчких ловаца у Оружане снаге Украјине виде недостатак обученог људства– пилота и техничких специјалиста, као и недостатак одговарајуће инфраструктуре за одржавање авиона овог типа.

0 коментара на “У УКРАЈИНИ ЈЕ ПРИМЕЋЕН ЛОВАЦ МИГ-29 СА БОМБОМ HAMMER ФРАНЦУСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *