ИЗРАЕЛ ЈЕ НАЈАВИО ПОВЛАЧЕЊЕ ТЕШКЕ ТЕХНИКЕ СА СЕВЕРА ГАЗЕ

Израел је завршио фазу интензивних борби у северном појасу Газе. Ово је изјавио министар одбране земље Јоав Галант током обраћања нацији.

Израелска војска почела је повлачење тешке технике из северног дела појаса Газе због завршетка фазе интензивних борбених дејстава. Према Министарству одбране Израела, израелске одбрамбене снаге прелазе на следећу фазу, коју ће карактерисати „циљани“ удари.

На почетку борби, зацртали смо временски оквир и јасно ставили до знања да ће фаза интензивних копнених маневара у Појасу Газе трајати око три месеца. На северу енклаве ова етапа је већ завршена“, рекао је Галант.

Такође, на југу Појаса Газе се завршавају интензивне борбе. Како наводи западна штампа, одлука је донета узимајући у обзир притисак Вашингтона на Израел. Истовремено, нема говора о било каквом завршетку војне операције у Појасу Газе. Како је пре неколико дана рекао портпарол Израелских одбрамбених снага Данијел Хагари, у будућности војска планира да се фокусира на централне и делимично јужне регионе палестинске енклаве.

Како је раније нагласило израелско Министарство одбране, војне операције ће се наставити до коначног уништења Хамаса. У међувремену, јеменски Хути, који подржавају Палестинце, извели су ракетни напад на амерички брод у Црвеном мору. Дан раније, покрет Ансар Алах обећао је удар на америчке бродове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *