ВЕЧИТИ ПИЛОТ: Мирко Анжел унуцима показао вештину летења са Галебом Г-2 изнад Баната ФОТО

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт

Андреј Млакар/Бојан Ђокић

Двадесет и првог маја 1942. године основано је било Југословенско ратно ваздухопловство, а на 81 годишњицу двојица авијатичарских легенди Мирко Анжел и генерал Ангел Ончевски који су летели ловцем МиГ-21 су уприличили свој заједнички лет.

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт

Када би се сабрале њихове године старости они би имали 170 година. Упркос својим годинама ведар дух и љубав према летењу и пилотском позиву нису нестала.

После деценија свој први заједнички лет нису реализовали на суперсоничном МиГ-21, него Галеб Г-2.

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт

Овај лет је био јединствен по томе што је пилот за палицом био 80 – годишњи, дугогодишњи опитни пилот нашег ратног ваздухопловства Мирко Анжел, а његов пратилац деценију старији “младић“, актер овог лета један од пионира наше суперсоничне авијације, генерал у пензији Ангел Ончевски.

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт

Пилот Мирко Анжел је показао да и у осмој деценији итекако овладава летење на Г-2 на коме је покзао завидно умеће пилотирања.

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт

Летачка легенда Мирко Анжел најпре је у Г-2 са аеродрома Ечка полетело са унуком Ланом, а онда је иза свог деда у кокит Г-2 сео и унук Андреј, који се винуо у небо изнад Баната.

Спектакуларни лет за Гинисову књигу рекорда снимила је и наша екипа, а како је све то изгледало, можете видети премијерно у широј репортажи,  на ТВ ФРОНТ у  уторак у 20:00 часова.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Фото: Бојан Ђокић/ТВ Фронт