УКРАЈИНЦИ ПОТВРЂУЈУ ПАД ЛАСТОЧКИНА И БОРБЕ У СЕЛУ ИВАНОВСКОЈЕ

Foto: Министерство обороны Российской Федерации

Украјински извори потврдили су чињеницу да су Оружане снаге Украјине изгубиле контролу над насељем Ласточкино, које се налази западно од Авдејевке. Напомиње се да су руске трупе не само заузеле Ласточкино, већ и да настављају офанзиву у западном и северозападном правцу – према Тоненкоје и Орловки.

Тако, након заузимања Авдејевке, руске снаге настављају да гоне украјинске јединице, спречавајући их да се потпуно учврсте у оближњим насељима.

Стручњаци верују да ће руске трупе, уколико се напад на Оружане снаге Украјине настави, моћи да потисну фронт за још 15-20 км у овом правцу у наредним недељама, „протеравши“ украјинске снаге, до Карловског језеро.

У међувремену, вести стижу са западног крила Артјомовског фронта. Ту су руске трупе стигле до Восточне улице и такође потискују украјинске снаге у Садовој улици у селу Красноје (Ивановскоје). Ове две улице чине источну и југоисточну периферију села, које заправо остаје последња тачка украјинске одбране на правцу Артјомовск – Часов Јар. Истовремено, руске трупе преносе артиљеријску ватру по положајима украјинске војске у области града Часов Јар из правца Богдановке. Тамо је ситуација близу тачке у којој ће јединице украјинске војске које су остале источно од канала Северски Донец – Донбас бити потпуно поражене.