ТУРСКА НА АЗЕРБЕЈЏАНСКИ СУ-25М ИНТЕГИРСАЛА ТУРСКУ ВЕРЗИЈУ ВОЂЕНЕ АВИО – БОМБЕ TUBITAK SAGE KGK-83

Фото: Принтскрин Твитер

На друштвеним мрежама појавили су се снимци на којима се виде турски стручњаци који су модернизовали азербејджанске јуришнике СУ-25 новим вођеним ракетама и авиоником.

Фото: Принтскрин Твитер

На објављеним снимцима види се турска вођена авио бомба TUBITAK SAGE KGK-83 постављена на азербејџански Су-25М током вежби „Анадолски орао“ у Коњи.

Фото: Принтскрин Твитер

Како је наведено циљ је уништен са великом прецизношћу са удаљености од 25 км.

TUBITAK SAGE KGK-83 је комплет систем за вођење авио-бомбе који је развила турска компанија Тубитак који постојеће авио бомбе западне производње МК 82, 83 од 500 и 1.000 кг претвара у вођене авио-бомбе високе прецизности. Како наводи фирма Тубитак са овим системом вођења високе прецизности авио – бомбе имају могућност прецизног погађања циља са дометом од 100 км, у свим временским условима, што омогућава авионима да безбедно заврше мисију без уласка у зону противваздушне одбране непријатеља. Могућност погађања циља са високом прецизношћу омогућена је употребом ИНС / ГПС-а система са крипто подршком, са минималним одступањем од циља до 10 м.

Фото: Принтскрин Твитер

Комплет TUBITAK SAGE KGK сертификован за борбене авионе Ф-16Ц Блок 40 и Ф-4Е/2020.


Са КГК системом вођења авио-бомба има максимални домет 100 км, а крила на пројектилу се ослобађају на удаљености од 40 км.