ТЕХНИЧКО РЕМОНТНИ ЗАВОД БРАТНУАЦ РАДИ НА РАЗВОЈУ НОВОГ ПИШТОЉА! НА САЈМУ НАОРУЖАЊА “ПАРТНЕР” МНОГО НОВИТЕТА

Фото: Принтскрин Јутјуб

ТВ Фронт/Глас Српске

Због ситуације у свету и повећане потражње наменска индустрија је у експанзији, због чега је компанија “Технички ремонт Братунац” затрпана наруџбинама из иностранства, а својим клијентима ускоро ће понудити и нови пиштољ по приступачнији ценама.

Рекао је за “Глас Српске” већински власник компаније “Технички ремонт Братунац” (ТРБ) Славенко Ристић, нагласивши да никада нису имали више уговора и билежили боље пословање.

Он је истакао да тренутно раде на развоју комплетног пиштоља од полимерских материјала, који ће бити нешто јефтинији од “РС9 вампир”, а који је направљен од пуног метала, на шта су посебно поносни.

“Реч је о сасвим новом пиштољу, који ће имати своје име и биће наш патент. Јавности би могао бити представљен до краја године”,казао је Ристић, додајући да би нови пиштољ могао добити име “шејтан”.

Како истиче, сада највише раде на пројекту “Искра”, а реч је о производњи упаљача за све врсте муниције, између осталог, ракетни програм.

“То је нешто што планирамо и да омасовимо на свјетском тржишту, као и да повећамо производне капацитете”, казао је Ристић за Глас Српске.

Машине за деминирање, линије за производњу муниције, односно све оно што ради “Технички ремонт Братунац” биће представљено од 25. до 28. јуна на Међународном сајму наменске индустрије (ИДЕФ) у Истанбулу.

“Имамо значајне уговоре са Турском, односно њиховом највећом компанијом која се бави производњом војне опреме. За њих радимо упаљаче свих врста и надамо се да ћемо ту сарадњу проширити и да ће у будућности бити још успешнија и боља – казао је Ристић.

Додао је да ће централни догађај овог типа за “Технички ремонт Братунац” бити у септембру када ће на сајму у Београду, између осталог, приказати, и нова мултифункционална лака возила “вихор” и “деспот”.

“Ту ћемо позвати све своје клијенте са којима сарађујемо – истакао је Ристић. У међувремену су, каже, постали препознатљива фирма, не само на подручју Африке и Блиског истока, већ и у самој Европи.

“Можемо да се похвалимо извозом у Египат, Намибију, Саудијску Арабију, Етиопију и Румунију – рекао је Ристић, чија је компанија због појачаног обима посла недавно запослила 21 новог радника.

Говорећи о изградњи фабрике наменске индустрије на подручју Бањалуке Славенко Ристић је рекао да је пандемија короне успорила тај процес.

“Добили смо закључке Владе РС и све потребне дозволе за изградњу. Међутим каматна стопа на кредит нам у посљедњих годину дана не иде на руку, а нисмо у могућности да сопственим средствима исфинансирамо тај пројекат за који је сигурно потребно 100 милиона КМ – рекао је Ристић.