РУСКА СТРАТЕШКА АВИЈАЦИЈА ЗАПОЧЕЛА ВОЈНЕ ВЕЖБЕ НА СЕВЕРУ ЕВРОПЕ: ТУ-95МС и ТУ-160 изводиће патролирање, лансирање наоружања и гађање циљева на земљи!

Фото: Принскрин Јутјуб

У Иркутској и Мурманској области почеле су тактичке летачке вежбе посада далекометне авијације на авионима Ту-160 и Ту-95MS .

Екипе далекометне авијације ће изводити ваздушне патроле у ​​датом подручју, летове дуж руте у различитим метеоролошким условима, а такође ће изводити тактичка лансирања наоружања на утврђене циљеве на полигонима.

Поред тога, током вежбе, јединице за подршку ваздухопловних пукова испуниће стандарде за распоређивање оперативних група и резервних командних места, инжињеријске опреме и камуфлаже положаја за рад на терену.

Посебна пажња биће посвећена времену које је батаљон техничке подршке аеродрома утрошио на испуњавање задатка ажурног обнављања аеродрома у случају његовог уништења од стране непријатељских диверзантских група.

„Вежба је планског карактера и изводи се у складу са планом борбене обуке. По завршетку свих активности изведених у оквиру вежби, посаде ће се вратити на своје базне аеродроме ради сумирања резултата“, рекао је пуковник Николај Варпахович, командант јединице далекометне авијације Гарде.