РУСИМА ОСТАЛО ЈОШ СТО МЕТАРА ДО ПОТПУНОГ ОПКОЉАВАЊА УКРАЈИНСКОГ ГАРНИЗОНА У АВДЕЈЕВКИ

Министерство обороны Российской Федерации

Напредовање руских трупа у границама града Авдејевке се наставља, уз истовремено наношење тешких губитака украјинским јединицама на више положаја и праваца.

У једној од јутарњих вести, руске оружане снаге преузеле су контролу над деоницом пруге у Авдејевки дугом око километар. До данас је површина територије коју контролишу руски борци унутар града повећана за најмање још 1,5 квадратних километара. То се догодило као резултат напредовања јужно од пруге.

Потврђујући успех акција руске војске, украјински извори признају чињеницу губитка неколико својих одбрамбених положаја дуж Тимирјазевске улице у правцу кључне транспортне артерије – Индустријске авеније.

Према последњим подацима, руски борци имају око 100 метара до ове авеније. Чим се то деси, гарнизон Оружаних снага Украјине у Авдејевки тренутно броји око 3500 војника (почетком године било их је најмање осам хиљада), биће територијално пресечена на два дела. Главни одбрамбени центар украјинских снага у северном делу је Авдејевска коксара, а у јужном делу је 9. кварт, у коме се налази много вишеспратница.

Истовремено, руске трупе узимају у тактичка клешта одреде Оружаних снага Украјине који су се икопали на територији ауто-складишта. Ово Русима омогућава да напредују северно и југоисточно од објекта. Даље напредовање руских снага могло би довести до потпуног опкољавања украјинских јединица на овом одбрамбеном месту.