РУСИ ПРОБИЛИ ДРУГУ ЛИНИЈУ ОДБРАНЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ЗАПАДНО ОД АВДЕЈЕВКЕ

Foto: Министерство обороны Российской Федерации

Руска војска наставља офанзивну операцију западно од града Авдејевке, који је потпуно под контролом руских снага. Један од праваца офанзивне операције је правац код Орловке.

До сада је познато да су руске трупе, које су претходног дана стигле до источне периферије Орловке, напредовале унутар села и настављају напредовање у његовом јужном делу.

Према последњим подацима, Оружане снаге Русије преузеле су контролу над целим југоисточним делом Орловке, стижући западно од транспортног чвора (раскрснице) који формирају Улица браће Пауков и пут за село Тоненкоје.

У близини ове раскрснице налази се локална школа, над којом су украјинске оружане снаге изгубиле контролу под налетом руских трупа.

Губитак контроле над овом раскрсницом значи за Оружане снаге Украјине не само територијални губитак као такав, већ и губитак најкраће транспортне везе са одредима који покушавају да зауставе напредовање Оружаних снага Русије ка селу Тоненкоје. Поремећај ове транспортне везе омогућава руским трупама да пресеку другу линију одбране противника западно од Авдејевке и униште одреде Оружаних снага Украјине појединачно– без њихове оперативне „географске” комуникације међу собом.