ПРЕЛЕТ ПРВОГ СРПСКОГ AIRBUS C-295W ИЗНАД БЕОГРАДА ПОВОДОМ ОТВАРАЊА САЈМА НАОРУЖАЊА ПАРТНЕР 2023

Прелет наше Казе C-295W преко Београдског сајма, током првог дана одржавања сајма наоружања Партнер 2023 (фото Димитрије Остојић)

Иако су многи љубитељи наоружања, обрадовани поводом отварања овогодишњег Партнера 2023, засигурно су још више обрадовани љубитељи авијације уопште. Јер овогодишњи партнер је имао част, да “угости” нову птицу нашег РВ и ПВО и то први примерак код нас, транспортног авиона AIRBUS C-295W , који је познат као Каза (по шпанској компанији Construcciones Aeronáuticas SA, CASA, која је сад члан конзорцијума Airbus).

Наш нови транспортер у пратњи два ловца МиГ-29 (фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

Како то бива, први нови транспортер у нашем РВ и ПВО испоручен је управо данас, у понедељак 25. септембра 2023. године. У пратњи авиона Airbus C-295W, била су три ловца МиГ-29 из састава 101. ловачка авијацијске ескадриле РВ и ПВО ВС.

Сликано из даљине виде се три ловца МиГ-29СМ у пратњи “Казе” (фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

Тако је Партнер 2023, имао част да изнад неба наше престонице, укаже добродошлицу новом транспортном авиону нашег РВ и ПВО, који је стигао да у заслужену пензију, испрати наше “старе” Анушке Ан-26, које су надживеле и СФРЈ и СРЈ.

Изненада и правац кући за Батајницу (фото ТВ Фронт, Данко Боројевић)

А редакција ТВ Фронт, честита нашем Ратном Ваздухопловству нову принову, уз оно наше, Муштулук!

Нека нам служе колико су и Анушке а и више!