ПАНЦИР С СТИГАО У РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ: ВЕРЗИЈА ЗА РАТ ПРОТИВ ДРОНОВА И КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА

Foto: Shutterstock

Холдинг компанија Високопрецизни системи испоручила је пре рока Министарству одбране све противваздушно ракетно артиљеријске ПВО системе Панцир-СМ по овогодишњој државној одбрамбеној наруџбини, саопштила је та компанија.

„Биро за пројектовање инструмената за систем високе прецизности (део Ростека) завршио је државни одбрамбени налог за 2023. пре рока за испоруку ракетних система ПВО Панцир-СМ. Предузеће у Тули наставља да производи Панцир“, наводи се у саопштењу.

За Панцир је раније развијена противваздушна вођена ракета за пресретање кратког домета, која значајно проширује могућности борбе против масовних малих циљева. Реч је о циљевима као што су беспилотне летелице, МЛРС ракете, прецизно оружје и наоружање авиона и хеликоптера. Најближа граница погођеног подручја новим мини пројектилима за систем Панцир смањена је на 500 метара.

„Панцир“ је добио побољшања која су омогућила повећање његове ефикасности против дронова, „сложених“ пројектила и ракета дугог домета. Резултати борбене употребе ПВО ракетног система „показали су исправност раније усвојених пројектних одлука“, истакла је ова компанија.

ПВО систем Панцир је пројектован за противваздушну одбрану малих војних и административно-индустријских објеката, подручја од авиона, хеликоптера, крстарећих ракета, прецизног наоружања, дронова и граната испаљених из Вишецевног ракетног лансера.

ПВО систем Панцир се активно користи у зони специјалне војне операције.