ОВАКО СУ ЈЕМЕНСКИ ХУТИ ЗАУЗЕЛИ БРОД У ЦРВЕНО МОРУ: ПРЕПАД ИЗВЕДЕН ХЕЛИКОПТЕРОМ МИ-17! БРЗИ ЧАМЦИ БИЛИ ПРАТЊА БРОДА! ВИДЕО

ФОТО: Ансар Алах

Јеменски Хути објавили су снимак из Црвеног мора на коме се види како је изведено заузимање теретног брода “Galaxy Leader” који је из Египта преко Суецког канала и Црвеног мора кренуо према Индији.

На средини Црвеног мора јеменски Хути који су објавили рат Израелу извршили су препад на брод за који се тврди да је у израелском власништву.

ФОТО: Ансар Алах

Снимак почиње спуштањем хеликоптера Ми-17 на хелиодром брода и искрцавање јеменских Хута који су наоружани аутоматским пушкама.

По искрцавању део бораца је одмах отоворио ватру, а затим кренуо у заузимање брода. На командном мосту сви који су били су натерани да легну.

ФОТО: Ансар Алах

Даље снимак приказује претрес брода, а онда и снимак брода из удаљености како плови, а у пратњи се виде и патролни бродови јеменских Хута који су пресрели брод.

У питању је седам брзих чамаца дужине 10 метара наоружаних митраљезима калибра 12, 7мм . Јеменски Хути ове брзе чамце имају од 2016. године.

Војници су били наоружани пушкама АК-103/133, ПКМ/Т80 ЛМГ, Глоковима и митраљезима 12,7 мм Кхатеф