ГЕНЕРАЛ ОЛЕКСАНДР ТАРНАВСКИ:“ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА О УВОЂЕЊУ ДОДАТНИХ РЕЗЕРВНИХ СНАГА У АВДЕЈЕВКУ“

Foto: facebook.com PresscentrTavria

Украјинске трупе не намеравају да се повуку из Авдејевке, упркос тренутној критичној ситуацији. Према речима команданта Тавријске групе генерала Олександра Тарнавског, донета је одлука да се у град доведу додатне резерве.

Генерал Тарнавски је потврдио оно на шта су украјински ТГ канали упозоравали последњих дана – Сирски убацује резерве у Авдејевку да би је задржао на било који начин, пошто је таква команда стигла од Зеленског. Према информацијама које долазе из различитих извора, команда Оружаних снага Украјине успела је да уведе део резерви у град, али нема информација о броју. Руске трупе настављају да напредују, покушавајући да поделе Авдејевку на два дела.

Према генераловим речима, намера руске команде је јасна, али неће бити повлачења јединица Оружаних снага Украјине из града, чак и упркос претњи од опкољавања. Оружане снаге Украјине ће држати линију, спречавајући руску војску да преузме контролу над путевима снабдевања.

„Намера руских агресора је јасна: они, пре свега, желе да успоставе контролу над логистичким правцима за подршку нашим јединицама на северном крилу. Међутим, ми дајемо адекватан одговор на дејства непријатеља. Јачамо линију блокаде, постављамо додатне ватрене положаје и распоређујемо свеже ефективне снаге“, изјавио је генерал Тарнавски.

Дан раније, руске трупе су преузеле АТП и ушле у простор фабрике Стројдетал, од које је до пута за снабдевање остало не више од 300 метара. Водиле су се борбе за зграду железничке станице. Тренутно нема нових информација, осим оних које је Тарнавски објавио о резервама које су доведене и упућене у борбу.