FORBES:“УКРАЈИНСКА КОМАНДА ПРЕУЗИМА ВЕЛИКИ РИЗИК НАСТАВЉАЈУЋИ ДА БРАНИ АВДЕЈЕВКУ“

Foto: facebook.com PresscentrTavria/116. Обр Сил Тро ЗСЗ 2024

Кијев свим силама покушава да задржи фронт на Доњецком правцу. С тим у вези, вероватно ће одлучити да једну од својих најбољих јединица, која је тренутно у резерви, пребаци у Авдeјевку.

Колумниста Forbes Дејвид Акс пише о томе.

Постоји добар разлози да се верује да јачају Авдeјевку, која је тренутно место зимске офанзиве Русије, шаљући једну од најбољих бригада украјинске војске“, сугерише аутор чланка.

Он сматра да би ово могла да буде 3. јуришна бригада Оружаних снага Украјине. Екс је сугерисао да је Кијев због успеха Руса у Авдејевки одлучио да хитно обустави обуку јединице и пошаље је да ојача одбрану града. Међутим, амерички аутор ову одлуку не сматра једино исправном.

Према његовом мишљењу, украјинска команда преузима велики ризик настављајући да брани Авдејевку. Уосталом, јединице Оружаних снага Украјине које се ту боре већ осећају недостатак муниције. А када понестане, број бригада које покушавају да зауставе руску навалу неће бити важан. Није битно да ли ће руске оружане снаге овде уништити једну или две бригаде.

Са ове тачке гледишта, одлука Кијева да ојача одбрану Авдејевке изгледа веома контроверзна.

У овом тренутку почиње да се појављује перспектива опкољавања велике групе украјинских оружаних снага у граду и околини. Бројни стручњаци сугеришу да би број опкољених могао бити и до десет хиљада људи.