БИТКА ЗА КРИМ: ПОЧЕЛО ЈЕ КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА, А ОНДА СУ КРЕУЛИ ДРОНОВИ! НАПАДНУТ АЕРОДРОМ САКИ!

Фото: Shutterstock

Жестока битка за Крим почела је у среду у поподневним часовима када је изведен масовни ракетни напад крстарећим ракетама “Storm Šedou” и “Skalp AG” на подземни командни комплекс и радио центар Црноморске флоте.

После жестоког удара, нови напад уследио је у четвртак рано ујутро овај пут са дроновима.

Напад је у таласима трајао од у четвртак од 2. до 7 сати по московском времену.

Како је саопштило Министарство одбране Руске Федерације једнице ПВО и електронског ратовања су пресрели и оборили чак 19 дронова изнад Црног мора који су се приближавали Криму.

„У ноћи 20. на 21. септембар заустављен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотним летелицама типа авиона на објекте на територији Руске Федерације. Системи ПВО изнад Црног мора и На територији Републике Крим уништено је 19 украјинских беспилотних летелица, над територијама Курске, Белгородске и Орловске области – по 1“, саопштило је Министарство одбране Русије.

С друге стране украјински извори наводе да је изведен успешан напад на аеродром Саки на Криму где се налазе борбени авиони Црноморске флоте СУ-24 и Су-30 укупно 12 комада као и ПВО систем Панцир. Тамо се налазила и база за обуку оператера дронова Моџахер, преносе украјински медији позивајући се на изворе ССУ.

Како се наводи, за напад су коришћени дронови и крстареће ракете Нептун.

Осим Сакија напад је наводно изведен и близини места Јевпаторија,Џанкоје.