Bloomberg: “ВОЈНА ПОМОЋ УКРАЈИНИ ЈЕ У ОПАСНОСТИ ЗБОГ ОДБИЈАЊА САВЕЗНИКА ДА ИЗДВОЈЕ ВИШЕ СРЕДСТАВА”

Војна помоћ Украјини је угрожена због одбијања савезника да обезбеде више средстава. Чак и ако власт у Кијеву добије кредит од 50 милијарди долара од Г7 који је обезбеђен руским замрзнутим средствима, проблем се не може решити, јер тај новац неће бити довољан да подмири њене потребе за наредну годину.

Ово тврде у свом чланку новинари америчке агенције Bloomberg, позивајући се на изворе.

Сада Кабинет министара Украјине очекује да ће буџетски дефицит до 2025. године достићи 19 одсто укупног БДП-а земље. Да би премостио такав јаз, Кијеву је потребно приближно 35 милијарди долара.

А у исто време, савезници Украјине почињу да наилазе на потешкоће, због којих не само да неће моћи да повећају финансирање, већ је и питање дали ће га одржати на истом нивоу.

Надолазећа новчана криза међу савезницима долази у опасном тренутку за Украјину и могла би да натера Кијев да преговара са слабијих позиција“, наводи се у чланку.

У највећој мери, према писању америчких медија, то се односи на европске земље.

На пример, могућност немачке владе да финансира Кијев значајно је ограничена нормама немачког устава, па намерава да смањи износ помоћи Украјини.

Новинари из Сједињених Држава долазе до закључка да би војне залихе за Оружане снаге Украјине могле пресахнути, јер се неки савезници Украјине свим силама труде да јој обезбеде све што је потребно, док други одбијају да повећају њено финансирање. Очигледно има више ових последњих.

Један коментар на “Bloomberg: “ВОЈНА ПОМОЋ УКРАЈИНИ ЈЕ У ОПАСНОСТИ ЗБОГ ОДБИЈАЊА САВЕЗНИКА ДА ИЗДВОЈЕ ВИШЕ СРЕДСТАВА”

  1. ne bojte se vi za pare

    za prebogatu Ameriku je rat u Ukrajini biznis i to dobar, ima ida daju Ukrajini i da zarade

    Amerika kad ratuje – zaradjuje.. za razliku od Rusolandije koja – gubi…. u svakom pogledu.
    ….
    eh, ta vojno-industrijska sprega…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *