ВОДЕ СЕ КРВАВЕ БОРБЕ ЗА УГЛЕДАР, РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ У ГРАДУ И ОКОЛИНИ

Руске трупе, након још једне серије интензивних дедјстава артиљерије и авијације по украјинским снагама унутар града Угледар, настављају са заузимањем града. Постало је познато да су руске трупе под своју контролу ставили још неколико високих зграда у Угледару, ближе централном делу града. Подсетимо, раније су украјинске снаге потиснуте са градске аутобуске станице.

Истовремено су се граду из западног правца приближиле руске јединице. Али то није све.

Постало је познато да је последњих сати територија североисточно од Угледара, у рејону друге депоније рудника Јужнодонбаска 1, прешла под контролу руских трупа. Тако су сви висови северно од града сада под руском контролом. То омогућава, између осталог, да се делује против оних малих група украјинских војника које покушавају да побегну из Угледара преко поља ка Богојавленки.

У међувремену, украјинска војска у Угледару се жали на радио вези да се резервисти не доводе у град да их спасу. Вероватно би генерал Сирски желео да доведе такве резерве, али уместо тога, како је раније писала народни посланик Безуглаја, он је само послао део јединице из околине Угледара да јуришају на Курску област.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *