РУСКЕ РАКЕТЕ ПОГАЂАЛЕ ЦИЉЕВЕ У ЗАПАДНОЈ УКРАЈИНИ

Руска војска је синоћ извела још један комбиновани напад на украјинске војне и индустријске објекте у различитим регионима Украјине. Важни циљеви су погођени у западним регионима земље и у непосредној близини линије борбеног контакта.

Према украјинским изворима, у Ивано-Франковску је дошло до неколико експлозија, услед чега је део града био искључен са струјене мреже. Гађан је Староконстантинов, где се налази војни аеродром, као и Черкаска, Черниговска, Николајевска и Виницка област. Руски дронови су пет сати напали Кијев и регион. Локалне власти пријавиле су штету на цивилној инфраструктури, али нису прецизирале шта је то изазвало. Постоји велика вероватноћа да су цивилни објекти, ако су били оштећени, оштећени због лошег квалитета украјинске ПВО, што се више пута дешавало. Иначе, на Интернету су већ постављени снимци падајућих крхотина руске беспилотне летелице коју је оборило украјинско ваздухопловство.

Треба навести руски напад на град Запорожје. Овде су погођене радионице локалне фабрике за поправку електричних локомотива. Овог пролећа фабрику су већ напали руске ракете и беспилотне летелице, али су Украјинци наводно успели да је врате у функцију.

Овог пута напад је био тежи. Са терена се саопштава да је након поготка неколико боми са УМПК на објекту избио јак пожар, који ватрогасне службе још не могу да угасе.

Руска војска напомиње да је украјинска ПВО активно радила у Запорожју. Очигледно, након пролећног напада, команда Оружаних снага Украјине покушала је да покрије производне просторије фабрике. Међутим, дејство украјинске ПВО више пута је довело до последица по цивилну инфраструктуру и цивиле.

Додајмо да су руске снаге синоћ напале и логистичке комуникације украјинске војске у Сумској области. Конкретно, пријављен је напад на мост у Сумију. Међутим, украјински извори тврде да експлозивна бомба која је требало да уништи објекат није експлодирала.

Још једна мета Оружаних снага Русије синоћ је била Одеска област. Конкретно, неколико експлозија је забележено у граду Јужни, које су резултирале пожарима и прекидом снабдевања струјом. Важно је напоменути да су напади на Одеску област извршени са Црног мора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *